Čtvrtek, 21 listopadu, 2024
- Komerční sdělení -magazin
HomeRady a NávodyLehké křupavé bagety se zlatavou kůrkou, které ocení celá rodina

Lehké křupavé bagety se zlatavou kůrkou, které ocení celá rodina

Rádi si pečete doma nejen sladké, ale také běžné každodenní pečivo? Vyzkoušeli jste už mnoho receptů na domácí rohlíky, pletenky, housky? Tyto francouzské bagety mají zvláštní kouzlo, vyzkoušejte!
Chutné domácí bagety přijdou vždy vhod. Když má přijít návštěva, uděláte z nich originální jednohubky nebo chlebíčky, můžete je podávat jako přílohu k omáčkám a salátům, ale ik masu. Vhodné jsou také jako svačina do školy či studený oběd do práce. Skvěle chutnají i zapečené s olivovým olejem, česnekem, bylinkami a sýrem.

Náš tip: K tomu, abyste dosáhli správného výsledku, potřebujete relativně vlhké těsto, proto je vhodné použít mixér s nástavci na hnětení.
domácí křupavá bageta

Ingredience
500 g chlebové mouky
10 g soli
10 g droždí v prášku
370 ml studené vody
olivový olej na hnětení

domácí ovesný chléb bez droždí
Jak si upéct křupavý chléb a pečivo i bez kvasnic
Postup přípravy baget
Jemně naolejujte nádobu, ve které necháte kynout těsto. Nejlepšího výsledku dosáhnete, budete-li pracovat s 2 až 3 litrovou plastovou nádobou ve tvaru čtverce (čtvercový tvar nádoby pomáhá tvarovat těsto). Odložte ji stranou.

Do mixovací mísy vložte mouku, sůl a droždí, přidejte tři čtvrtiny vody a zpočátku místě pomalou rychlostí. Když se těsto začne spojovat, přidejte zbylou vodu a zvyšte rychlost na střední. Místě dalších 5 až 7 minut, dokud těsto nebude lesklé a elastické.

Přeložte do připravené čtvercové nádoby. Přikryjte ručníkem a nechte kynout alespoň hodinu. Plechy vystelte pečícím papírem.

Pracovní desku jemně potřete olivovým olejem. Velmi jemně vyklopte těsto z nádoby na pracovní desku – tak, aby se v něm udrželo co nejvíce vzduchu. Díky tomu vznikne vzdušná struktura, nezbytná pro kvalitu bagety.

Rozdělte těsto na 4 nebo 5 částí. Každou vytvarujte do podlouhlého tvaru tak, že jej rukou zploštíte a kraje překlopíte do středu. Srolujete a vytvarujete do válce se zúženými konci. Stále pracujte jemně! Horní část by měla být hladká.

Na každý plech položte 2-3 bagety a plechy ještě na hodinu vložte do čistých plastových pytlů. Ještě nakynou.

domácí pagáče
Škvarkové pagáčky, které se vám rozplynou na jazyku
Vyhřejte troubu na 220 stupňů Celsia. Dole dejte rozehřát další plech. Plechy s bagetami vyjměte z plastových pytlů, bagety jemně poprašte moukou a povrch každé jemně nařežte třemi šikmými pásy. Do plechu na dně trouby nalijte vodu, aby vznikla pára a bagety můžete dát konečně péct. Po 25 minutách, kdy jsou zlatohnědé s jemným leskem jsou hotové. Nechte je vychladnout na drátěném stojanu.

- Komerční sdělení -pr clanky

Najnovjše články